Works

Little Big House (2020)

The house in question is located in an urban lot occupied by a building from the late 1960s to be demolished and replaced with a new one. The lot has a size of 12.75 m x 16.60 and is wedged between other properties with related dwellings. It is a residential area characterized by villas and […]
View Details

House of Silvia (2020)

The site of the house is in Tuscany in a hilly area near Florence surrounded by an olive grove and a vineyard. The slope slopes towards the south overlooking the surrounding landscape. The house also combines housing needs with those related to a collection of works of art mostly sculptures. The fulcrum of the entire […]
View Details

Home Bridge (2019)

Our idea of ​​”living” addresses in particular the high consumption of land, linked to the development of single-family homes and the lack of adequate services for housing dispersion. Guiding ideas are flexibility, customization, low land consumption and urban densification.
View Details

New City One (2019)

Why build a skyscraper? All our work answers this question, rather than the question: how to build it? The starting considerations are that humans have occupied all spaces of the planet, starting from small groups in single African areas we have colonized the entire globe, reducing the living space for all living beings, animals and […]
View Details

Competition House Moserrat (2018)

The design idea is to take advantage of the best orientation in terms of the solar path and at the same time, as specified in the competition program, to obtain a good view of the Montserrat panorama. In fact, to better exploit the slope of the land, avoiding the creation of too many and excessive […]
View Details

Competition Aedas Show Office (2018)

The basic idea of ​​the project for the construction of offices – showrooms for AEDAS is to reuse containers for freight transport. The container, chosen in two modular typologies, performs both a self-supporting structural function and a compositional function, as a basic modular element that dictates the full-empty ratio. The choice was dictated by various […]
View Details

House of Courtyards (2018)

From an urban planning point of view, the design idea is to resume the texture of agricultural crops while maintaining the drainage channels and riparian vegetation, while also preserving the hedges and rows of trees between the various fields and areas where natural vegetation is recovered
View Details

Master plan of Capannori (2016)

Our master plan, among many others, has a specific objective: to build a place, through the rediscovery of the signs of the past submerged by the building expansion of the second half of the twentieth century, a rediscovery that takes place not only physically but with a resemantization that is to say with the attribution […]
View Details

House W (2015)

It is a single-family house with garden, outbuilding and indoor swimming pool. The design idea is that of a continuous path that winds through indoor and outdoor environments without interruption.  
View Details

Project of a skyscraper in London (2014)

The generating element of the structure has been obtained and is inspired by the half heart: like a genetic code, a sequence through which development generates an organic form in continuous growth. Our skyscraper is imagined as an organic structure, which can continue to grow like a vegetable: all of its “branches” are generated by […]
View Details

Redevelopment project of a hotel in Herculaneum (2014)

The intervention consists in the environmental recovery of the hotel and its park on the slopes of Vesuvius and more precisely through the recovery of the artifacts that make up the hotel complex.  
View Details

Design of a block in the city center of Belgorod – Russia (2013)

Design free from any physical hierarchy and psychological barriers, the space inside the block protects and attracts at the same time, provides spaces for leisure and recreation, access and direct experience with nature, contributing to well-being of people.  
View Details

House in Picerno (2012)

The project takes into consideration the hilly slope, exploiting the orography of the land by arranging the building on three levels. In fact, for each semi-detached house there is a basement divided between the two residential units, while on the upper floors, ground and first, the housing units occupy only one level each.
View Details

Square Ferdinando di Savoia – Peschiera del Garda (2012)

The sign of the old 16th century dock becomes the generating element of the new square. All this materializes, through the difference in altitude, in the form of steps, which is an essential element for the livability of the square, suitable for stopping in the shade in summer and in the sun in winter, a […]
View Details